úterý 6. srpna 2013

Čištění rukavic s produkty Effax

Dnes si ukážeme, jak správně pečovat o kožené rukavice na motorku. Motocyklové rukavice, obzvláště v letním období, nasakují pot a pach z rukou. Takto znečištěné rukavice je potřeba čas od času hloubkově vyčistit. Pro čištění kůže se používá specíálních prostředků. V našem článku si ukážeme ůdržbu s produkty Effax, konkrétně Glicerinové mýdlo s balzám na kůži.




Rukavice na motorku nejprve namočíme a zpěníme mýdlo s trochou vody. Pěnu nanášíme na rukavice přiloženou houbičkou a čistíme rukavice na povrchu. Protože pach a pot se uchovává na vnitřní straně rukavic, je nutné motocyklové rukavice čistit hlavně z vnitřní strany.





Namydlete si pořádně ruku a oblečte si rukavici. Properte rukavice ve vlažné vodě a vmasírujte mýdlo do kůže. Po chvilce na sebe mýdlo naváže špínu z rukavic. Jakmyla začne špína odcházet z rukavic, properte rukavice ve vodě a znovu nanesté mýdlo na vnitřní stranu rukavice. Takto čištěte rukavice, dokud nepřestanou být slizké.










Při praní rukavic budě opatrní v oblestech švů. Kůže ve vodě změkne a snadno se může stát, že se šev uvolní nebo vytrhne úplně. Jelikož se jedná o mechanické poškození rukavic, nelze taktp poškozené rukavice již dále reklamovat.








Motocyklové rukavice sušte na suchém dobře odvětraném místě. Nesušte na přímém slunci ani v sušičce. Pro rychlejší schnutí můžete rukavice vycpat toaletním papítem nebo papírovými utěrkami. Před úplným vyschnutím rukavice promažte balzámem Effax. Moto rukavice nepřenaštěte, hlavě v oblasti dlaně. I zde platí, že méně znamená někdy více.






Pokud už jsou vaše rukavice v natolik špatném stavu, že čištění už nezabírá, nezbývá nic jiného, než se poohlédnout po nových. Od toho jse tu také my. Váš tým SkotyMoto.cz vám rád poradí s výběrem. V nabídce máme jak sportovní kožené rukavice na motorku, tak cestovní textilní rukavice s menbránou , stylové rukavice pro choperáky i pro motocross. Pokud máte jakýkoli dotaz napište nám.

Jsme tu pro vás, Váš tým SkotyMoto

Žádné komentáře:

Okomentovat